Filtering by: 2024
Dec
5
7:00 PM19:00

Byrdie´s Dream

Det er snart jul, så før vi starter er her julegodt både i glass og annet.

Byrdie’s Dream

På denne konserten vil du blant annet høre låter fra Birddy`s Dream, gamle godbiter og noen helt ferske låter.
Med seg har de musikere med lang erfaring fra ulike musikkmiljø i Bergen.
Gunn Alstadhaug: vokal,
Rune Walle: vokal, diverse gitarer, dobro, munnspill
Sturle Andersen: gitar
Inge Glambæk: banjo, mandolin
Atle Mjørlaug: bass
Ole Ludvig Krüger: trommer

Kjøp billetter her: Byrdies Dream

View Event →

Nov
24
2:00 PM14:00

Antikk Musikk med «LE PETIT ORCHESTRE»

Utøverne:
Cecilie H. Naismith, blokkfløyter
Luana Gundersen, traverso
Hilary Foster, fiolin
Stefan Lindvall, fiolin
Gregory Koeller, kontrabass
Ines Maidre, cembalo

Til denne konserten slår Musica Celines og G.L.M trio seg sammen til et lite kammerorkester for å utforske fransk kammer- og orkestermusikk. Sentralt i programmet står musikk for varierende besetning av François Couperin, komponisten som i egenskap av å være det betydeligste medlemmet av det franske musikerdynastiet Couperin bærer tilnavnet «Le Grand».

Blant annet fremføres F. Couperins 1er Ordre La Françoise fra samlingen Les Nations, og Les Barricades mystérieuses, som er et av hans mest kjente cembalostykker. I tillegg får vi et ensemblearrangement av Muséte de Taverni.

Også andre franskmenn slipper til på konsertprogrammet denne søndagen på Christinegaard Hovedgaard, som Jacques Martin Hotteterre «Le Romaine», Joseph Bodin de Boismortier, og den eksperimentelle Jean-Féry Rebel.

Antikk Musikks konserter arrangeres med støtte fra Kulturdirektoratet, Bergen kommune og Bergens riksmålsforening.

Kaféen er åpoen fra 12:00 til 16:00

Billetter betales i døren kr 200/150

View Event →
Nov
14
7:00 PM19:00

EKSOTISK INTIMKONSERT med STEEL GITAR I VERDENS KLASSE!!

SARAH JORY and THE NEW SWEETHEARTS
Support Cecilie Leganger og Mari Persen

I forbindelse med at den engelske steelgitar legenden Sarah Jory skal besøke Hans Petter Gundersen i anledning innspilling av nytt album med The Last Hurrah(!!) vil hun og hennes nye bergensbaserte band spille to konserter i løpet av tiden hun er her. Den ene er i Hosanger og den andre er her på Christinegaard. Sarah Jory har spilt steelgitar siden hun var 5 år. Hun er steelgitar!! Hun regnes blandt verdens fremste innen sin stilart og har blandt annet vært med i Van Morrison sitt band og har også vært turnemusiker med Glen Campbell. Hun har vært support act for Eric Clapton som soloartist.

Med i bandet er Stein Inge Brækhus, Erik Rolland, Andreas Nausdal og Ben Eriksen

Billetter à kr 250 kjøpes her:
https://christinegaard-hovedgaard.hoopla.no/event/2334547379

View Event →
Nov
10
12:00 PM12:00

Kafé og Bergen Barokk med Memory Lane

Bergen Barokk feirer 30årsjubileum i 2024 og inviterer dere på fest! På denne første av tre bursdagskonserter ser vi tilbake på program, prosjekter og komponister som har vært viktige for oss.

30-åringen Bergen Barokk byr på et tilbakeblikk på hva som har vært i sentrum for oppmerksomheten siden 1994. To navn som er viktige å ha i minnet er Ludvig Holberg – forfatteren med stor sans for musikk, og kosmopolitten Georg Philipp Telemann – 1700-tallets kanskje mest spilte komponist. Innspillingsseriene «A Holberg Recital» og «Harmonischer Gottesdienst» er resultat av Bergen Barokks arbeid med deres musikk og musikksyn.
På programmet står også en kantate av Johann Christoph Pepusch – et gjenhør fra albumet «The Lonely Shepherd» (1998) og materiale fra andre innspillinger i vår produksjon.

Velkommen skal dere være!

Medvirkende:
Mona Julsrud, sopran
Frode Thorsen, blokkfløyte
Stefan Lindvall, fiolin
Siri Hilmen, cello
Hans Knut Sveen, cembalo

Billetter: kr 200/150

Konserten arrangeres med støtte fra Kulturdirektoratet og Bergen Kommune.

Mer info på barokk.no/bergen/memory-lane/

View Event →
Oct
27
2:00 PM14:00

THE EARLY GROOVE

Anette Cecilie Bjørnenak, blokkfløyte
Stefan Bivand, barokkfiolin
Erik Dippenaar, cembalo

Denne søndagen vil de tre musikerne leke seg med verk fra den italienske tidligbarokken. Dette er musikk som gir rikelig rom for ornamentering og såkalt diminuering, som er en utbroderingsteknikk der de lange notene i melodien blir delt opp i mange, korte noter. På denne måten kommer vi nærmere det lydbildet man opplevde om man hørte musikere rundt år 1600.

De eldste komposisjonene er av Merula, Uccelini og Castello. Men vi får også høre cembaloverk av Buxtehude og høybarokk triomusikk av Telemann. Velkommen til en konsert formet som en reise gjennom de ulike landene på Kontinentet i forskjellige tidsepoker, der vi også får høre historier fra tiden da musikken for første gang ble fremført!

Christinegaard holder åpent fra kl. 12. I kafeen er det servering.
Billetter: 200,-/150,- (studenter)
Velkommen!

Antikk Musikk blir støttet av Kulturdirektoratet, Bergen kommune og Bergens riksmålsforening.

View Event →
Oct
6
2:00 PM14:00

Antikk Musikk: ABEL, GRAAF OG CLÉMENT – SHADES OF ACCOMPANIMENT

06.10.2024

Stefan Lindvall, barokkfiolin
Ingrid E. Hagen, cembalo

Barokkfiolinisten Stefan Lindvall og cembalisten Ingrid E. Hagen spiller tysk og fransk musikk for forskjellige ensembler fra generasjonen etter Bach og Händel. De utforsker hvordan instrumentene forholder seg til hverandre som forgrunn eller bakgrunn, eller vever seg i hverandre, i en periode der det tidligere etablerte formatet solosonate med basso continuo er under videreutvikling:

Clément skriver fremdeles nesten triosonate – der fiolinstemmen og cembaloens høyre hånd har både like og likeverdige stemmer. Hos Graaf, derimot, har fiolinstemmen ganske tydelig blitt en akkompagnerende andrefiolin. Og når vi nærmer oss 1800-tallet, i følge med besteborgerlige Åhlström, tar klaverstemmen aldeles av, og fiolinen har bare å innordne seg. Det er jammen godt at Abel stadig skriver ordentlig basso continuo, så musikerne får anledning til å ta seg ut med improvisasjon!

Billetter: kr 200/150

View Event →
Oct
3
7:30 PM19:30

Konsert med RES

AVLYST

RES er en trio bestående av Øystein Engevik, Gunnar Engevik og Erik Rolland. De spiller i all hovedsak av country og folk, med teft for det akustiske soundet. På setlisten finner vi blant annet Bob Dylan, Hank Williams, Rod Stewart, Tom Waits, og sist men ikke minst Kivi, bandet til brødrene Engevik, som i sin tid lå på Norsktoppen og var meget populære. Konseptet til RES er akustiske instrument med sterke låter i fokus. Med flerstemt vokal, kassegitarer, mandolin og munnspill skaper de god gammeldags stemning. 

VELKOMMEN

View Event →
Sep
15
2:00 PM14:00

Antikk Musikk med Bergen Barokk

Med september er det klart for ny konsertserie og Antikk Musikk. Det er Bergen Barokk som starter, og de gjør det med en samling musikk av Arcangelo Corelli, Jean Baptiste Loeillet, Georg Friedrich Händel, Georg Philipp Telemann, Henry Purcell og Domenico Scarlatti.


Christinegaard Hovedgaard 15. september kl. 14.00

Konsert med Bergen Barokk

Med september er det klart for ny konsertserie og Antikk Musikk. Det er Bergen Barokk som starter, og de gjør det med en samling musikk av Arcangelo Corelli, Jean Baptiste Loeillet, Georg Friedrich Händel, Georg Philipp Telemann, Henry Purcell og Domenico Scarlatti.

Med et slikt stort komponistgalleri blir det naturlig nok ikke mange minuttene på hver av dem. Derfor er også temaet for konsertprogrammet knyttet til variasjon. Hvor likt eller ulikt klinger det barokke repertoaret? Og klarer vi i dag å identifisere det som på 1700-tallet var så viktig, nemlig hvorvidt man spilte i fransk eller italiensk, eller kanskje noen annen stil?

Fiolinisten Stefan Lindvall, blokkfløytisten Jostein Gundersen og cembalisten Hans Knut Sveen viser vei i vellinga.

Billetter kr 150/100


Kaféen er åpen fra 12:00 - 16:00

Kom og spis lunsj/middag, focacciasandwich, chili con con/sin carne. Hjemmebakte kaker, vafler, med kaffe, te eller varm sjokolade med krem. Juice, brus eller noe annet godt i glasset

View Event →
May
30
8:00 PM20:00

Byrdie´s Dream

Byrdie’s Dream

På denne konserten vil du blant annet høre låter fra Birddy`s Dream, gamle godbiter og noen helt ferske låter.

Med seg har de musikere med lang erfaring fra ulike musikkmiljø i Bergen.

Gunn Alstadhaug: vokal,

Rune Walle: vokal, diverse gitarer, dobro, munnspill

Sturle Andersen: gitar

Inge Glambæk: banjo, mandolin

Atle Mjørlaug: bass

Ole Ludvig Krüger: trommer

CC kr 250,-: https://christinegaard-hovedgaard.hoopla.no/

Vippskvitteringen er billetten. Husk konsertnavn.

View Event →
May
24
8:00 PM20:00

Rosa Pullman

ROSA PULLMAN  er en aldeles enestående låtskriver og formidler,som sist var i Bergen i 2019 da hun under Bergen internasjonale americana festival,aldeles trollbandt publikum med sin blanding av folk,blues,soul og rock & roll. Dette vil bli en uforglemmelig kveld for de som liker musikk med sjel og substans.

View Event →
May
17
12:00 PM12:00

17. mai på Christinegaard

Vi har åpent 17. mai 2024

Kom og nyt dagen i hyggelige omgivelser på Christinegaard Hovedgaard på 17. mai. Er været fint så er det deilig å sitte ute i hagen.

Skal du booke plass gjør det før 17. mai, ellers er det bare å komme. Ingen er på nett den dagen.

Meny på dagen:

Lunsjbuffet tilbehør. kr 650-Rømmegrøt med tilbehør kr 175,-

Is og pølser til barna kr 55,- Ellers også våre deilige hjemmebakte kaker

Baren er åpen med deilige bobler og andre godsaker.

Booking: 926 00 374 booking@christinegaard.no

Velkommen


View Event →
Apr
21
2:00 PM14:00

Antikk Musikk: Kjærlighetsærklæringer

KJÆRLIGHETSERKLÆRINGER

Medvirkende:
Anette Bjørnenak – blokkfløyter og sang
Silje Solberg – feler og sang
Hans Knut Sveen – harmonium, spinett og sang


Christinegaard Hovedgaard, søndag 21. april, kl. 14.00

SIHKAN finner inspirasjon i det som er felles og samtidig kontrastfylt mellom betegnelsene «tradisjon» og «barokk». Innenfor sjangerområder i musikk blir det ofte stilt spørsmål rundt valg av instrumentarium: Hvilke feler er det «riktig» å bruke til slåttespill, må barokk klaverrepertoar primært spilles på cembalo, og bør man egentlig spille blokkfløytesonater på moderne tverrfløyte? Men erfaring og praksis med instrument setter farge på hvordan utøverne tolker og framfører musikk, og virker sterkt inn på resultatet.
I denne konserten er det passende å gi stikkordet «eksperimentering». De tre utøverne prøver ut kombinasjoner av melodier fra forskjellige tider og av instrumenter man gjerne ikke hører så mye sammen. Siden mye av det eldre repertoaret er vokalmusikk, har tekst og sang en sentral plass i hvordan de tilnærmer seg materialet.
I programmet byr de på stykker av Marenzio, Monteverdi, Purcell, Telemann og fra Mestmachers notebok, koblet med tradisjonsstoff fra nordligere strøk.

View Event →
Apr
7
2:00 PM14:00

Antikk musikk

«Pièces»

Currentes:
Jostein Gundersen, blokkfløyter
Thor-Harald Johnsen, theorbe og barokkgitar

Ensemblet Currentes framfører «Pièces» – et program med barokke karakterstykker. Karakterstykkene var særlig de franske komponistenes format. Oftest står stykkene i mer eller mindre faste rekkefølger, «suites». Selv om satsene ofte er forbundet med danser, som courantesarabande eller gigue, kan karakteren eller atmosfæren i slike korte pièces gjerne være knyttet til en følelse eller et sted.

Musikk av:
Jacques-Martin Hotteterre
Charles Dieupart
Currentes

Christinegaard Hovedgaard er åpen fra kl. 12:00 - 16:00
I kafeen er det servering. 
Billetter: 200,-/150,- (studenter)
Velkommen!

Antikk Musikk blir støttet av Kulturdirektoratet, Bergen kommune og Bergens riksmålsforening.

View Event →
Apr
5
8:00 PM20:00

CECILIE LEGANGER holder THEREMIN KONSERT

Dørene åpner kl. 19:00.
CC kr 200,- Betal i døren

FREDAG 5. APRIL på CHRISTINEGAARD HOVEDGAARD.

CECILIE LEGANGER holder THEREMIN KONSERT og miniforedrag om den nærmest utrolige historien til Leon Theremin, skaperen av dette ytterst spesielle instrumentet,som er verdens første eletriske instrument og det eneste instrumentet som spilles uten berøring og dessuten det instrumentet som minner mest om en sangstemme. Dette instrumentet er også forgjengeren til syntheziseren. Fredag 30 februar var hun gjest på Klassisk Vorspiel på NRK, hvor hun spiller komposisjonen « When I met you» på theremin,i tillegg til en framføring av sitt eget stykke «Himmeldans» på piano. Sjekk lenken under.

https://radio.nrk.no/serie/klassisk-vorspiel #musikkibergen #musikk #christinegaardhovedgaard

View Event →
Mar
17
2:00 PM14:00

Antikk musikk

Veien til Beethoven II

Welhavens kvartett:
Hilary Foster og Julia Dibley, fiolin
Yumi Sagiuchi Shultz, bratsj
Ben Nation, cello

Welhavens Kvartet på Christinegaard Hovedgaard 2022

I denne konserten gir Welhavens kvartett oss atter noe av det fineste fra strykekvartettrepertoaret. Konserten begynner med Joseph Hadyns (1732–1809) op. 76 nr. 2, den såkalte «Kvintkvartetten». Den ble trykket i 1797, som del av komponistens siste samling med strykekvartetter. Tonearten er d-moll, og her er samme tonefølelse som i W.A. Mozarts kvartett KV 421, som ellers var dedisert til Haydn.

Stykket er en kompositorisk tour de force. Førstesatsen er i sonatesatsform og åpner med et enkelt tema bestående av to fallende kvinter, som i løpet av satsen blir vridd, vendt og variert etter alle kunstens regler. Den rolige andresatsen er en variasjonssats over et sangbart tema, mens tredjesatsen er en halsstarrig menuett komponert som kanon – «Heksemenuetten» er den blitt kalt. Finalesatsen er atter hurtig og i sonatesatsform, med rytmikk som lukter av ungarsk folkemusikk.

Et knapt tiår senere, i 1806, skrev Ludwig van Beethoven (1770–1827) sitt op. 59. Samlingen, som inneholder tre verk, blir kalt «Razumovskij-kvartettene», for de ble gitt i oppdrag av grev Andrej Kirillovitsj Razumovskij, Russlands ambassadør til Wien. Strykekvartetten som sjanger var på denne tiden ikke lenger lett underholdningsmusikk, men regnet som den mest seriøse og intellektuelle form for kammermusikk. Da Beethoven begynte på opuset, var han nettopp ferdig med sin tredje og fjerde klaverkonsert, sonatene med tilnavnene «Stormen» og «Waldstein», operaen Fidelio – og, ikke minst, «Eroica»-symfonien. Med Strykekvartett nr. 7 i F-dur, op. 59, som vi får høre på konserten, ville han utvide sjangeren på samme måte som han hadde gjort det på symfoniens område med «Eroica». Han brøt med musikalske forventninger og viste slik vegen fremover i musikkhistorien.

Førstesatsen åpner uventet med en cellosolo, noe som skal har vekket latter hos ensemblet som urfremførte den, som ellers mente at hele verket var så vanskelig at det ikke lot seg spille. «Det er ikke skrevet for dere, men for en annen tid», skal komponisten ha replisert. Åpningen av andresatsen, en scherzo, må ha virket like overraskende for musikerne, siden den begynner så enkelt, med bare én tone som blir gjentatt rytmisk og trommende gjennom fire takter. Tredjesatsen er vidunderlig melankolsk. Den er et frempek på Beethovens siste kvartetter og leder rett over i den dansende sistesatsen, som er bygget over et tema fra en russisk folkesang – dette som hommage til verkets russiske oppdragsgiver.

Med disse to kvartettene i vente, som viser viktige steg i sjangerens utvikling, ønsker Welhaven kvartett publikum velkommen til nok en fin konsertopplevelse på Christinegaard!

Christinegaard Hovedgaard er åpen fra kl. 12:00 - 16:00
I kafeen er det servering. 
Billetter: 200,-/150,- (studenter)
Velkommen!

Antikk Musikk blir støttet av Kulturdirektoratet, Bergen kommune og Bergens riksmålsforening.

View Event →
Feb
18
2:00 AM02:00

Antikk Musikk, Siste stopp: ITALIA

Musica Celines:
Hilary Foster, fiolin
Cecilie Haukedal Naismith, blokkfløyte
Ines Maidre, cembalo 

Ensemblet Musica Celines avslutter sin musikalske interrail med et siste stopp i Italia. Italienske komponister og musikere var ledende i utviklingen av barokkens musikalske stilarter, og en rekke komponister fra andre europeiske land lot seg påvirke av impulsene fra Italia.

Komponisten og fiolinisten Arcangelo Corelli (1653–1713)skulle vise seg å bli en betydningsfull bidragsyter til utviklingen av flere barokke former, særlig solosonaten, triosonaten og den såkalte concerto grosso, der en liten solistgruppe spiller vekselvis mot og med resten av orkesteret. 

Under søndagens konsert får Corelli ikke bare selskap av andre italienere, som Locatelli og Barsanti. Vi får også høre musikk av Lully og Couperin, som formidlet italienske impulser til Frankrike, og Telemann, som gjorde det tilsvarende i Tyskland.​

Christinegaard Hovedgaard er åpen fra kl. 12:00 - 16:00
I kafeen er det servering. 
Billetter: 200,-/150,- (studenter)
Velkommen!

Antikk Musikk blir støttet av Kulturdirektoratet, Bergen kommune og Bergens riksmålsforening.

View Event →
Feb
11
2:00 AM02:00

Antikk Musikk med PARTITA, SINFONIA, SONATA OG PASSACAGLIA

Bergen Barokk:
Stefan Lindvall og Chien-Yu Chu, fiolin
Siri Hilmen, cello
Hans Knut Sveen, cembalo


Programmet denne søndagen er satt sammen av musikk av komponister i Østerrike på 1600- og 1700-tallet.

Johann J. Fux er for musikere spesielt kjent som den klassiske skolemesteren innen kontrapunkt. Hans lærebok Gradus ad parnassum (1725) er fortsatt i bruk i undervisningen på høgskoler og universiteter, noen steder sågar i sin opprinnelige form, men vanligvis som hovedgrunnlag for nyere læreverk innen faget. Som komponist var han imidlertid svært produktiv, og stykkene som presenteres i under konserten bærer ikke spesielt preg av klassisk kontrapunkt, selv om en av delene er gjennomført i såkalt streng kanon (stemmene er nøyaktig like, men begynner etter hverandre).

En annen, men noe eldre østerriker, er Johann H. Schmelzer. Hans begeistring for sekkepipe kommer til uttrykk i stykket «Polnische Sackpfeiffen», som imiterer lyden og melodiene som knyttes til disse populære geiteskinnsinstrumentene.

Vincenzo Albricis vakre Sinfonia er stykket som holder en ørliten tråd mellom Skandinavia og det rike musikklivet i Sentral-Europa på 1600-tallet. Gjennom oppdrag for, og kontakt med, dronning Christina av Sverige er en del av hans musikk, blant annet denne sinfoniaen, å finne i Düben-samlingen ved Uppsala universitet.

De møttes neppe, siden de var engasjert ved hoffet i Pfalz-Neuburg til forskjellig tid, men Albrici og Biagio Marini var typiske påvirkere av italiensk stil i de østerrikske miljøene. Marinis Passacaglia er et eksempel på den inderlig uttrykksfulle stilen som kjennetegner musikken for strykeensembler der gjennom 1600- og godt inn på 1700-tallet.

Christinegaard Hovedgaard er åpen fra kl. 12:00 - 16:00
I kafeen er det servering. 
Billetter: 200,-/150,- (studenter)
Velkommen!

Antikk Musikk blir støttet av Kulturdirektoratet, Bergen kommune og Bergens riksmålsforening.

View Event →
Feb
1
7:00 PM19:00

RJ Chesney i Bergen

This is RJ Chesney's 4th time playing shows in Bergen and second time
playing at Christinegaard.
His first appearance at Christinegaard, was for the BERGEN INTERNATIONAL AMERICANA FESTIVAL in 2019.
In that same year he released his latest album Amateur Revolution - cowritten and produced by the man himself -HP Gundersen .
In 2023 RJ and HP co-wrote  the song Time Heals Wounds (RJ Chesney
Lyrics / HP Gundersen Composer), which appeared on The Last Hurra´s stunning album Modern Nostalgia.
"The Last Hurrah!! “Time Heals Wounds” is an organic and enchanting
folk song with a touch of chamber pop and a guitar and violin duo that
brings a bit of sweet sweet country to the track. It’s whimsical and
reminds me of the same vibe I get from watching a Wes Anderson film.
A gorgeous tune with a wonderful ascending harmonic quality " - Hot
Lunch Press (review)

RJ is so proud to have HP Gundersen join him for this special show.
Other musicians include :
Lars Hammersland -,Piano
Henrik Paulsen - Electric Guitar
Ben Eriksen - Bass Guita

Cecilie Leganger skal være med å spille support for RJ. En liten theramine-konsert.

https://www.facebook.com/100029503402337/videos/pcb.1128023228191113/896938075201666

View Event →
Jan
28
2:00 PM14:00

Antikk Musikk: FLØRT, FUGLESANG OG FRANSK KAFFE

Inger Øvrebø Uberg, sopran 
Clara Guldberg Ravn, blokkfløyte
Yngvild Haaland Ruud, cembalo 

 Kaffe tok Europa med storm som motedrikk på 1700-tallet. Mange kjenner J.S. Bachs kantate til kaffens pris, men alt for sjelden hører man den franske kaffekantaten, komponert av Nicolas Bernier (1664–1734). Her hylles kaffens fantastiske evner til å vekke kjærlighet, og til å holde søvnen på avstand. 

 Den som er våken om natten, får høre nattergalen, her i toner av Julie Pinel (død 1737), mens de som sover, drømmer søtt om kjærligheten i Georg Friedrich Händels (1685–1759) kantate Pensieri notturni di Filli

 Konserten byr også på en ganske unik mulighet til å høre musikk av den danske komponisten Martinus Ræhs (1702–1766), som hadde Händel som en av sine viktigste inspirasjonskilder.

 Christinegaard holder åpent fra kl. 12:00 -16:00.
I kafeen er det servering. 

 Billetter: 200,-/150,- (studenter)

 Velkommen!

 Antikk Musikk blir støttet av Kulturdirektoratet, Bergen kommune og Bergens riksmålsforening.

View Event →
Jan
20
7:00 PM19:00

Jazzkonsert med Morgengry

Bandet "Morgengry"er bergensbasert, og består av følgende musikere : Gry Midttun vocal, Fred Johannesen flugelhorn, Morten Sæle gitarer og Roald Gilje tuba. Bandet har en spesiell besetning, som lager en unik, varm klang.

Reportoaret er hentet fra Fitzerald/Sinatras sangbok, og Tom Jobims rikholdige produsjon. Gry har bodd mange år i Brasil, og tolker derfor den brasilianske musikken på portugisisk.

Instrumetallåtene er hentet fra C. Haden, J. Scofield,

P. Metheney, K. Jarret, J. Lovano, J. Henderson, D. Brubeck, S. Swallow etc etc.

Entré kr 200,- (Vipps i døren)

Velkommen

View Event →
Jan
14
2:00 PM14:00

Antikk Musikk

Programmet består av musikk av Johann Sebastian Bach (1685-1750) og to av hans sønner Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788) og Johann Christoph Friedrich Bach (1732-1795).
Johann Sebastian Bach (1685-1750) regnes som en av de mest fremstående komponistene i klassisk europeisk musikktradisjon, men i hans egen levetid var ikke musikken hans spesielt godt kjent blant det alminnelige musikkpublikum. Flere av elevene hans ble viktige formidlere av Bachs verk, ikke minst de fire sønnene som gikk i hans fotspor.

C.P.E Bach levde i overgangen fra barokken til wienerklassisismen, og var sammen med Haydn en av dem som begynte å lage symfonier, og er den mest kjente av de fire sønnene som ble komponister. Mange av verkene hans tilordnes «den følsomme stilen» som karakteriseres av uvanlige og overraskende melodivendinger, hyppige modulasjoner og uforberedte dissonanser. Ved hjelp av denne ekspressive stilen setter C.P.E komplekse melodier mot hverandre for å uttrykke skiftende sinnsstemninger og speile labiliteten i menneskelige emosjoner.
J.C.F Bach er ikke like kjent, men han skrev 20 symfonier, 8 klaverkonserter, oratorier, operaer og kammermusikk. Mye av musikken har dessverre gått tapt.

Anette og Mai framfører to sonater av Carl Philipp Emanuel og en sonate av Johann Christoph Friedrich, musikk fra helt ulike stil epoker. Blant disse står Partita nr 1 BWV 825 av J.S Bach på programmet, et verk som viser cembaloen fra sin beste side.

Billetter kr 200,- / 150,- Betal i døren.
Velkommen

View Event →