Filtering by: 2023

Nov
23
8:00 PM20:00

HP Gundersen, Cecilie Leganger, Camille Davila

23 november blir det intimkonsert med HP Gundersen, Cecilie Leganger og Camille Davila.
Camille Davila er en helt unik singer / songwriter fra LA, som for anledningen i Bøvågen for å spille inn nytt album i samarbeid med Gundersen og Leganger. Verdt å nevne at legendariske Van Dyke Parks har arrangert en av låtene på denne forestående platen.
Gundersen og Leganger, på sin side er ute med nytt album fra deres felles band The Last Hurrah (!!), som bla fikk en femmer i klassekampen og 8/10 i musikknyheter, som også mente den var blandt årets beste norske plater.
HP Gundersen på gitar, steel gitar og vokal.
Cecilie Leganger på piano, mellotron og theramin.
Camille Davila på vokal og acc gitar.

Dørene åpner 19:00
Konserten starter 20:00

CC: 250kr

View Event →
Nov
19
2:00 PM14:00

SPURV I ØYET

«Småfugl bygger reder i øyenhulene på menneskekranier i krypten i gamle St. Leonard’s kirke i den vakre lille byen Hythe i grefskapet Kent i England.[…] Ingen vet med sikkerhet hvor hodeskallene kommer fra, men det hevdes at mange kan ha vært gravd opp og forflyttet til krypten i Hythe fra glemte, nedlagte gravplasser i omegnen. Det regnes for sikkert at det også må være kranier her av mennesker som i sin tid ble gravlagt utenfor kirkemuren fordi de ikke ble funnet verdige til å hvile i vigslet jord: forbrytere, opprørere, politiske fanger, krypskyttere, trubadurer, skuespillere, skjøger, kvinner som hadde født utenfor ekteskap, udøpte barn, etc. I en mildere tid fikk folk medynk med disse og overførte deres levninger til hellig grunn i St. Leonard’s krypt.»
Ordene er hentet fra Erik Byes innledning til diktsamlingen «Spurv i øyet». Skuespiller Ragnhild Gudbrandsen og Bergen Barokk samarbeider i en framføring av diktene koblet med komponert og improvisert musikk.

View Event →
Nov
12
2:00 PM14:00

PÅ MUSIKALSK INTERRAIL I ØSTERRIKE OG NEDERLAND

Musica Celines
Cecilie H. Naismith, blokkfløyter
Hilary Foster – fiolin
Bodil Erdal – cello
Ines Maidre – cembalo

På søndagens konsert fortsetter Musica Celines sin musikalske interrail, denne gangen med stopp i Østerrike og Nederland. 

Vi stifter bekjentskap med flere innflytelsesrike musikere knyttet til Wien og det habsburgske hoffet, herunder Giovanni Felice Sances, Johann Heinrich Schmelzer og hans elev Heinrich Ignaz Franz Biber von Bibern. 

I Nederland reiser vi innom Haag for musikk av den talentfulle komponisten og adelsmannen Unico Wilhelm van Wassenaer, og i Utrecht besøker vi den virtuose musikeren og produktive komponisten Jakob van Eyck.

ForfatterAntico
Publisert
5. november 2023

View Event →
Nov
5
2:00 PM14:00

LE SIÈCLE DES LUMIÈRES

Luana Gundersen, traverso
Ines Maidre, cembalo

Denne søndagen inviterer Luana Gundersen og Ines Maidre til en musikalsk og litterær reise tilbake til opplysningstiden. Programmet tar utgangspunkt i vennskapet mellom den franske opplysningsfilosofen Voltaire (1694–1778) og Fredrik II «den store» av Preussen (1712–1786).

Som kronprins viste Fredrik stor interesse for litteratur, musikk og filosofi, og han skrev boken Anti-Machiavel der han motsatte seg ideene til den italienske statsteoretikeren Niccolò Machiavelli. Denne ble publisert anonymt, men spredt i de viktigste intellektuelle kretsene i Europa, trolig via Voltaire. Filosofen og kongen traff hverandre ved flere anledninger, og Voltaire bodde også en periode i slottet Sanssouci utenfor Berlin.

Fredrik var også en utmerket fløytist, som studerte under fløytisten og komponisten Johann Joachim Quantz. På programmet denne søndagen står sonater av Fredrik II og Quantz, samt av C.P.E. Bach.

ForfatterAntico
Publisert
30. oktober 2023

View Event →
Oct
29
2:00 PM14:00

VEIEN TIL BEETHOVEN

Welhavens Kvartett: Julia Dibley, Hilary Foster, Yumi Sagiuchi Shultz og Ben Nation
Program: Haydn Op 74 #3 og Beethoven Op 18 #2.

Joseph Haydn (1732–1809), «strykekvartettens far», hadde bak seg mer en 50 kvartetter da arbeidsgiveren fyrst Nikolaus Esterházy døde og sønnen Anton overtok som sjef i 1790. Den nye fyrsten var lite musikkbegeistret og avskjediget hoffmusikerne, bortsett fra Haydn, som da heller ikke fikk særlig mye å gjøre. Komponisten hadde derfor mulighet til å reise til London, der han tok del i det rike musikklivet og fikk høre sine verker fremført i store konsertsaler. Inspirert og med et fornyet syn på musikken vendte han tilbake til Wien som selvstendig musiker. Resultatet hører man i de såkalte «Apponyi-kvartettene» op. 71 og 74. Kvartett nr. 3 i det sistnevnte opus blir kalt «Rytterkvartetten» på grunn av det galopperende temaet i dens finalesats. Verket, som ble skrevet i 1793 da Haydn var 59 år, er modent, med sofistikert og selvstendig stemmeføring. Den åpner med en allegro i sonatesatsform, fortsetter med en largo i sangbar cantilene-stil, fulgt av en menuett med trio, før det hele avsluttes med den galopperende allegro-finalen, som også har sonatesatsform.
Ludwig van Beethoven (1770–1827) var Haydns elev og studerte spesielt dennes tidligere kvartetter. Senere i livet skulle Beethoven overskride strykekvartettens form. Men i begynnelsen av karrieren, altså på tampen av 1700-tallet, holdt han seg stor sett innenfor det formalt konvensjonelle. Han komponerte en rekke klaversonater, duoer og trioer for strykere – før han våget seg på kvartettsjangeren, som datiden oppfattet som den ypperste musikkformen. Haydns forbilde var her så dominerende at respekten nesten virket lammende. Op. 18, nr. 2, som ble skrevet mellom 1798 og 1800, er en strålende kvartett, tydelig preget av Haydns kompositoriske effekter, særlig dennes lune musikalske humor. Formmessig tilsvarer den langt på vei Haydns seks år eldre verk: En allegro i sonatesatsform åpner det hele, fulgt av en sangbar andresats, en menuett med trio og til slutt en livlig allegro i sonatesatsform. Selv om verket skuer tilbake til «strykekvartettens far», merker man også genuint beethovenske parti og vendinger. Med andre ord: Vi får her glimt av det denne banebrytende komponisten senere skulle gi verden av dypt original musikk.

ForfatterAntico
Publisert
23. oktober 2023

View Event →
Oct
8
9:00 PM21:00

KANTATAR OG TRIOAR

Georg Philipp Telemann

THE LADYS ENTERTAINMENT:
Tyler Ray, tenor
Sjur Haga Bringeland, blokkfløyte
Cristina Gerd Trulsen, blokkfløyte
Daniel Tang Gundersen, cembalo

Me kjenner til nærare to tusen kyrkjekantater frå Georg Philipp Telemanns (1681–1767) hand. Dei fleste er organiserte i årgangar, med éin kantate for kvar sundag og helgedag i kyrkjeåret. Dette gjeld også Harmonischer Gottes-Dienst, årgangen som Telemann tonesette i Hamburg i 1725/26.

På konserten framfører The Ladys Entertainment to Harmonischer Gottes-Dienst-kantatar for songstemme, blokkfløyte og cembalo. Gjestevokalisten er denne gongen tenoren Tyler Ray frå Edvard Grieg Vokalensemble, Bergens profesjonelle kor.

I tillegg til det vokale får me også høyra to triosonatar, instrumentale komposisjonar der Telemann syner kor godt han kunne skriva i tradisjonell, italiensk stil – men ikkje utan å tilføra den klassiske forma sin særeigne musikalske humor.

View Event →
Sep
24
2:00 PM14:00

HØSTMELANKOLI

Hagen Trio: Ingrid Eriksen Hagen, Stefan Lindvall og Hans Gunnar Hagen

Hagen Trio går i mørkt modus i denne konserten, og de skriver om programvalget:
«En arie fra Bachs Matteuspasjon og ein annan frå ein kantate i instrumentale versjonar, sonater sett saman av satsar av Rebel, Telemann, Vecarini og Hugard – der bratsjen speler gambestemmene, samt en kort svipptur innom Musikalisches Opfer.»

Komponistene bak melankolien denne søndagen er J.S. Bach, Rebel, P.Hugard, Telemann, Veracini og F. Couperin.

ForfatterAntico
Publisert
15. september 2023

View Event →
Sep
21
7:00 PM19:00

Rune Walle & Gunn Alstadhaug: Byrdie`s Dream

Rune Walle og Gunn Alstadhaug med band
Sjanger roots/country/rock.

 Ekteparet Rune og Gunn har hatt et musikalsk samarbeid i en årrekke, våren 2022 kom de ut med albumet Byrdie`s Dream. Rune Walle har en lang musikalsk bakgrunn fra band som Oriental Sunshine, Hole In The Wall, Saft, Flying Norwegians og Ozark Mountain Daredevils.

På denne konserten vil du blant annet høre låter fra Byrdie`s Dream, gamle godbiter og noen helt ferske låter.

Med seg har de musikere med lang erfaring fra ulike musikkmiljø i Bergen.

Gunn Alstadhaug: vokal,
Rune Walle: vokal, diverse gitarer, dobro, munnspill
Sturle Andersen: gitar
Inge Glambæk: banjo, mandolin
Atle Mjørlaug: bass
Ole Ludvig Krüger: trommer 

Kjøp billetter her. Kr 200,-
Merk billetten med konsertnavn

View Event →
Sep
10
2:00 PM14:00

KONSERTKOMEDIER FRA DET FRANSKE HOFF

Luana Gundersen, traverso & piccolo
Stefan Lindvall, barokkfiolin
Ines Maidre, cembalo

Michel Corrette (1707-1795) var en meget produktiv fransk komponist som, ved siden av sin organistkarriere hos hertugen av Angoulême, rakk å komponere en imponerende rekke sonater og kantater, sinfonias og balletter, orgelverk og ikke minst nesten 20 metodeverk for ulike instrumenter. I dette konsertprogrammet vil Stefan Lindvall (fiolin), Luana Gundersen (traverso) og Ines Maidre (cembalo) kaste lys over noen av Corrette sine 25 Concertos Comiques (Komiske konserter) som ifølge komponisten skal både virke rekreerende og være nyttige for melankolske mennesker. I tillegg spilles også noen programmatiske sonater over antikke temaer, som tar oss med til gudenes fornøyelser og til Hesperidenes hage.

Concerto comique nr 14 La Choisy (fra 25 Concertos comiques)
Allegro – Adagio – Allegro

Sonate Le Jardin des Hesperides (op.25 nr.3 A dur) for fiolin og cembalo
Allegro – Musette – Giga

Concerto comique nr 7 La Servante du Tabac
Allegro – Adagio – Allegro

Premièr Suite (fra Ier Livre de Pièces pour le Clavecin, op.12)

Concerto comique nr 19 La Turque et La Confession
Allegro – Adagio -Allegro

Sonate Les Amusements d’Apollon chez le Roi Admète (op. 25 nr. 4 e moll) for fløyte og cembalo
Allegro – Aria (Affettuoso) – Presto

Concerto comique nr 24 La Marche du Huron
Allegro – Amoroso – Allegro

View Event →
Aug
27
2:00 PM14:00

Pianokonsert med Sara Aimée Smiseth, Formødre, en konsertforestilling

Pianist og formidler Sara Aimée Smiseth har laget en rekke konsertforestillinger der hun fordyper seg i livsfortellingene til spennende komponister fra musikkhistorien. Nå retter hun blikket mot sin egen familie! 

I denne konsertforestillingen får vi høre historien om Norge, levende fortalt gjennom perspektivet til ni generasjoner kvinner, i en fortelling som strekker over tre århundrer. 

Fra Skottland på 1600-tallet går reisen via Skien og Brevik til et staselig hjem i Moss, og til en forpakterske av Lindesnes fyr. Vi skal til Kristiansand, til Bergen og musikkselskapet Harmonien på 1700-tallet, og til elektriske bad og kulturfiff på Sandefjord og Modum Bad. Så går reisen til det landlige Groruddalen utenfor Christiania, et liberalt psykiatrisk sykehus, (enda) en forfatter, og til hemmelig motstandsarbeid under andre verdenskrig. 

Saras formødre: 

Alison Christie f. Hamilton (1665-1718) 
Hardfør prestefrue i Skottland som så mesteparten av sine barn flytte utenlands - både til Norge og så langt som til Amerika. 

Marjorie Chrystie f. Lawrie (1712-1784) 
Innvandret fra Skottland til Moss, ble tidlig enke og endte som forpakter av Lindesnes fyr. 

Jacobine Thaulow f. Chrystie (1746-1818) 
Født i Moss, etablerte seg i Kristiansand og ble sentral i et rikt kunst- og kulturliv der med sin mann. Fikk 13 barn, og var mormor til Camilla Collett og Henrik Wergeland. 

Caroline Henriette Tudendreich Looft (1777-1852) 
Født i Danmark med tysk slekt. Oppdro ni barn i Slesvig – halvparten av barna valgte tysk side, de andre norsk. Til slutt bosatt som enke i Sandefjord. 

Nicoline Andrea Margrethe Thaulow f. Vibe (1807-1885) 
Utga romanen «Drøm og virkelighet» anonymt i 1861 og ble med det én av Norges tidligste romanforfattere. Gift med grunnleggeren av Sandefjord og Modum bad. 

Henriette Caroline Fredrikke Dedichen f. Thaulow (1836-1917) 
Vokste opp i et stort kunstnermiljø, og blant celebre gjester på Modum Bad. Skrev memoarer fra sitt liv på Modum og Blaafarveværket. 

Antoinette Pauline Marie Dedichen f. Nyblin (1862-1941) 
Kunsthåndverker, drev med både metallarbeid, bokbinding og veving på hobbybasis. Legefrue på liberalt psykiatrisk sykehus i Groruddalen. 

Nicoline Aimée Sommerfelt f. Dedichen (1892-1975) 
Forfatter av barne- og ungdomsbøker, oversatt til 29 språk. Skrev Veien til Agra, den største internasjonale norske barneboksuksessen før Sofies Verden. Utdannet franskoversetter. 

Anne Louise Ziesler f. Sommerfelt (1923-2014) 
Aktiv i motstandsbevegelsen under krigen for Milorgs Sentralledelse. Arbeidet senere blant annet som laboratorietekniker. 

www.sarasmiseth.com 

Kjøp billetter her kr 200,-

View Event →
Aug
26
10:00 PM22:00

Morgengry

Konsert lørdag 26.august
Morgengry serverer perler fra jazzens glansdager.
På vokal er det Gry Midttun, som har med seg de supre musikerne Fred Johannesen på flygelhorn, Roald Gilje på tuba og Morten Sæle

Entré: 200 kr
Dørene åpner kl 19:00

Biletter:
Vipps Gry Midttun: 47415762
Merk billetten med konsertnavn

Velkommen!

View Event →
Jun
15
8:00 PM20:00

Rosa Pullman

AVLYST

Konsert med Rosa Pullman torsdag 15 juni!

Dette vil du ikke gå glipp av

Rosa Pullman er en aldeles enestående låtskriver og formidler,som sist var i Bergen i 2019 da hun under Bergen internasjonale americana festival, aldeles trollbandt publikum med sin blanding av folk, blues, soul og rock & roll.

Hun kommer tilbake til Bergen i juni for å spille inn album i samarbeid med HP Gundersen.

I den forbindelse vil hun holde konsert på Christinegaard 15 juni. Åse Britt Jakobsen og HP spiller support og vi får dessuten en hemmelig gjest som har svært mye å fare med.

Dette vil bli en uforglemmelig kveld for de som liker musikk med sjel og substans.

View Event →
Jun
11
2:00 AM02:00

Antikk musikk: Duell med Bergen Barokk!

Medvirkende:

Frode Thorsen, blokkfløyter
Christian Stene, barokklarinett
Stefan Lindvall, fiolin
Chien-Yu Chu, fiolin
Siri Hilmen, cello
Hans Knut Sveen, cembalo


Bergen Barokk stiller med stort lag på Christinegaard Hovedgaard den 11. juni og byr på musikk fra det nordlig-protestantiske og sydlig-katolske Tyskland.

På 1720-tallet var Georg Philipp Telemann i Hamburg ansett som ekspansiv og moderne, mens J. V. Rathgeber i Bayern tilhørte den konservative krets. Nå huskes Rathgeber likevel som en av de første som skrev for et nytt instrument, nemlig klarinetten!

På konserten møtes duellantene Frode Thorsen og Christian Stene, bevæpnet med henholdsvis «den gamle» blokkfløyta og «den nye» klarinetten.

Christinegaard holder åpent fra kl. 12. I kafeen er det servering.


Billetter: 200,-/150,- (studenter)

Velkommen!

Antikk Musikk blir støttet av Kulturdirektoratet, Bergen kommune, Bergens Riksmålsforening og Vestland fylkeskommune.

View Event →
Jun
4
8:00 PM20:00

Camille Davila med Jonas Nielsen

Camille Davila is an international Songwriter/Performer and recording artist/producer. She originates from California but has spent most of her life residing in the UK. She met her Norwegian-musician husband, Jørund Gundersen, in Bergen while working here on music with artists she met while studying at LIPA in Liverpool. Since then she has worked extensively in the UK, LA, Norway and now in Spain where she has relocated with her husband. She met Heidi Torsvik while singing in a project created by HP Gundersen and both became long-term collaborators. Recently she has enjoyed working alongside Van Dyke Parks in Los Angeles and has come to Norway to work with HP Gundersen and wife Cecilie Leganger to complete the album that she and Parks began working on. During this trip she’s taken the opportunity to work alongside Jonas Nielsen and the two are excited to bring their collaborative efforts of their songs to an audience here in Norway. Her previous two albums “Hi-C” and “Divided Skies” are both available an all digital platforms.

Smått legendariske Jonas Nielsen, som i sin tid var med å starte Kakkmaddafakka, har siden gitt ut to kritiker roste soloalbum. Som musiker og komponist har han også hatt flere samarbeid med sin far, Frode Rasmussen.

Dørene åpner kl 19:00.

Cc kr 200,- betales i døren eller

Vipps 977 49 604

Merkes Camille

View Event →
Apr
28
to Apr 29

The Carnaby Street Ensemble

Carnaby Street Ensamble er nytt band som er tungt inspirert av musikken fra det svært spesielle året 1967.
Det året da pop musikk ble akseptert som en kunstform.
Det året en begynte å bruke studio som et instrument. Da  Beatles albumet «Sgt. Peppers» satte en helt ny standard for hva popmusikk kunne være.
Det året det var Summer of love.
Det året designere, billedkunstnere, filmkunstnere, filosofer og intellektuelle minglet med pop musikere. Fargerike klær og hår under armene.
Bandet spiller både originalstoff og tolkninger av ukjent gull fra denne fantastiske epoken.

De som er med er Ben Eriksen: gitar, vokal, Cecilie Leganger: piano, synth, vokal, Kristin Wigum: gitar, Nora yuyue Zheng: gitar, guzheng, Stein Inge Brækhus: percusjon, Andreas Nausdal: bass og Johannes Nysæther.

DJ for kvelden er HP Gundersen, både før og etter konserten.

Dørene åpner kl 19:00
Kjøp billetter her 250,-

View Event →
Apr
16
2:00 PM14:00

Antikk muysikk med Tønder Trio

«Garden of Delights»

Caroline Eidsten Dahl - blokkfløyter
Henrikke G Rynning - barokkcello og viola da gamba
Gunnhild Tønder - cembalo

Trioen som har base i Oslo besøker Antikk Musikk med et barokkprogram av komponistene Georg Friederich Handel (1685-1759), Antonio Vivaldi (1678-1741), Carl Philip Emmanuel Bach (1714-1788), Johann Sebastian Bach (1685-1750) og Jean-Baptiste Barrière (1707-1747).

Programtittelen refererer til Hieronymus Bosch' berømte triptykon «Lystenes hage» (Garden of Earthly Delight), og med de virtuose utøverne på podiet vil det garantert bli mye å glede seg over.

View Event →
Feb
5
2:00 PM14:00

Antikk musikk med "Graaf minutt for minutt"

Sesongens fyrste Antikk Musikk-konsert blir den ultimate Graaf-konserten. No har Stefan og Ingrid - gjennom fleire år - spelt seg gjennom heile samlinga med seks sonater, og no skal dei sannelig min hatt spele - ALLE SAMAN! På ein og same konsert.

Sundag 5. februar kl. 14 på Christinegaard Hovergård. Velkomen!

https://fb.me/e/3fr20cD4K


Videre program for våren:

  • 26.03.2023 Berg/Trulsen

  • 16.04.2023 Mulig konsert her

  • 04.06.2023 FolkeBarokk

  • 11.06.2023 Bergen Barokk

View Event →